Ons verhaal

Welkom op Camping 't Weergors

Wij vinden het belangrijk dat je je thuis voelt op vakantie, en daarom doen we er alles aan om je een schone, groene en vooral plezierige vakantiebeleving te brengen. Met nèt dat beetje extra gastvrijheid dat onze gasten zo waarderen. En dat zit hem in de huiselijke ontvangst, in ons trouwe team van medewerkers en in de speelse en karakteristieke manier waarop de camping is ingericht. 

Voel je thuis
Al bijna 60 jaar een echt familiebedrijf

't Weergors is een echt familiebedrijf en bestaat al bijna 60 jaar. Broer en zus Arda en Rob Riedijk runnen de camping nu samen met hun ouders Frans en Dickie Riedijk, die het op hun beurt over hebben genomen van de ouders van Frans: Leen en Nel Riedijk. Leen en Nel begonnen in 1964 op het kleine veld naast hun melkveeboerderij met het ontvangen van kampeerders uit Rotterdam. Steeds meer mensen kwamen kamperen en het echtpaar Riedijk besloot te stoppen met het melkveebedrijf.

Onze voorzieningen

Wat betekent 't Weergors?
De naam 't Weergors is nauw verbonden met de geschiedenis van Hellevoetsluis

De naam 't Weergors is nauw verbonden met de geschiedenis van Hellevoetsluis. Al aan het eind van de vijftiende eeuw liggen de polders 'Het Grote Weergors' en 'Het Kleine Weergors' aan weerszijden van wat later de vesting Hellevoetsluis zou worden. Het Grote Weergors heet nu Quackgors. Een gors is land wat bij eb en vloed afwisselend onder water loopt en weer droog valt.

Na het sluiten van de Haringvlietdam in 1971 kwam er een eind aan de getijdenwerking en werd het water van het Haringvliet zoet. Ter verbetering van de waterkwaliteit zijn in 2019 de sluizen weer gedeeltelijk open gegaan zodat getij en zeewater weer een kans krijgen.

Meer over de omgeving

Groen ondernemen
Zonnepanelen en biodiversiteit

Wij vinden het belangrijk ons steentje bij te dragen aan een duurzame wereld. Dit doen we onder meer door het zelf opwekken van onze energie met 400 zonnepanelen. Ook slaan we een deel van deze energie op. Daarnaast zijn alle gebouwen en terreinen verlicht met ledlampen en alle kranen, toiletten en douches in sanitair en verhuuraccommodaties zijn waterbesparend. Groenbeheer en terrreininrichting doen we vooral met inheemse beplanting. De visvijver die door ons in de jaren ’80 is aangelegd is inmiddels een volwaardig natuurgebied dat gewaardeerd wordt door reeën en lepelaars en de wilde bloemenweide is een oase voor insecten.

Blog over duurzaamheid

Speelplezier
Ontdek de Spetterspeeltuin, het Natuurbeleefpad, en meer speelplezier!

Lees verder

'Vrede en Rust is mijn Lust'
De boerderij waarin restaurant 't Karrewiel is gevestigd werd in 1869 in de huidige vorm gebouwd

Al in de zestiende eeuw stond er een boerderij op deze plaats. Bij graafwerk zijn daar restanten van gevonden. Het restaurantgedeelte was vroeger de plaats waar het voer lag opgeslagen. De koeien stonden in de winterperiode in het gedeelte waar nu het café is.

De keuken was de paardenstal. De boerderij "Vrede en Rust is mijn Lust" is sinds 1917 in bezit bij dezelfde familie.

Van boerderij naar camping
In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot ongeveer 16 ha

De Deltawerken, de groei van Hellevoetsluis en de opkomende verblijfsrecreatie waren mede van invloed op het besluit het boerenbedrijf in 1964 zo goed als vaarwel te zeggen en in de recreatie te gaan. Het kamperen begon met het kleine veld naast de schuur van de boerderij. 

Bekijk de plattegrond